top of page

Claus Company breidt uit met Element hotel AmsterdamClaus Company opende op 3 januari 2021 de deuren van het Element hotel in Amsterdam, onderdeel van Marriott International. Met deze uitbreiding versterkt Claus Company de continuïteit van het familiebedrijf. Het in 2016 geopende hotel bevindt zich aan het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid en focust zich met 160 hotelkamers voornamelijk op extended stay. Bekijk hieronder de video waarin Rick Claus het Element Amsterdam hotel introduceert aan de Claus Family.'Hiermee gaat de vurige wens van een hotel in Amsterdam in vervulling'

CEO Rick W. Claus: ‘We hebben lang gezocht naar een kans als deze om ons portfolio uit te breiden. Het Element hotel staat op de juiste plek, het is de juiste brand en ja, het kwam op het juiste moment.’ Claus Company runt al 20 jaar het viersterrenhotel Courtyard by Marriott Amsterdam Airport en is dus bekend met franchise formules van ‘s werelds grootste hotelketen. Samen met vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep heeft Claus Company het volste vertrouwen in deze stap.


Het juiste moment

Ondanks de coronacrisis is dit het juiste moment om uit te breiden. Claus: ‘Op dit moment zijn het zware tijden, maar de markt zal weer aantrekken. Het familiebedrijf bestaat al 50 jaar en heeft een lange termijnvisie. Daar past investeren in een hoteluitbreiding in deze tijden bij.’ Toen zowel Marriott als Kroonenberg Groep hen benaderden voor dit project voelde het gelijk als een match. Het biedt daarnaast de kans om werknemers in te zetten in beide hotels. ‘Op deze manier behouden we onze talenten.’, aldus Claus. Naast deze uitbreiding is Claus Company voornemens hun succesvolle restaurantformule Barraca in de tweede helft van 2021 te openen in het Element hotel. Volgens Claus betreft het een ideale locatie voor een upscale Braziliaanse restaurantervaring die goed aansluit bij het hotelconcept, het luxe winkelcentrum en de zakelijke doelgroep van de Zuidas.


Kroonenberg Groep positief over samenwerking ‘Wij zijn heel blij met een ondernemer als Claus Company op het Gelderlandplein.’, aldus Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep, eigenaar van het winkelcentrum. ‘Het Gelderlandplein staat bekend om z’n persoonlijke benadering, service en klantgerichtheid. Veel winkels die op het plein gevestigd zijn, zijn familiebedrijven die hier al tientallen jaren zitten. Claus Company sluit hier perfect op aan.’


Over Element Amsterdam Element by Westin is onderdeel van Marriott International. De brand richt zich met ruime kamers inclusief volledig uitgerust keukenblok op zowel zakelijke als leisure gasten met een verblijf van één dag tot enkele maanden. Het lifestyle hotel beschikt over 160 modern design kamers, meerdere vergaderruimtes, een 24/7 motion fitnessruimte en een uitgebreid dakterras; allemaal geïnspireerd op de natuur en slim design. Het ontving als eerste hotel in Nederland een LEED-certificering voor groene gebouwen. In 2019 behoorde het tot de hoogst scorende 1 procent hotels van Nederland op TripAdvisor. Dit jaar ontving het zelfs een TripAdvisor award, omdat het bij de 10 procent beste hotels wereldwijd hoorde op het gebied van gasttevredenheid.


Over Kroonenberg Groep Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Het eigen bestand aan vastgoed wordt voortdurend geoptimaliseerd en afgestemd op de behoeften in de markt. In het streven naar het leveren van toegevoegde waarde worden creativiteit en scherp oog voor detail gecombineerd met financiële daadkracht en snelle besluitvaardigheid. Het doel is een optimale balans te bereiken in ontwikkeling, kwalitatief beheer en rendement.


Over Claus Company

Claus Company is een toonaangevend en dynamisch horecaconcern met momenteel drie locaties die zich bezighouden met allerlei vormen van hospitality. Claus biedt multifunctionele eventruimtes, restaurants, drie escape rooms, een casino en 20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 260 hotelkamers en tien vergaderzalen waaronder een auditorium. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het Haarlemmermeerse Bos, met een restaurant, eventruimte, twee terrassen en een privé strand. Deze drie horecalocaties in Hoofddorp treden als Claus Park Collection naar buiten. Met de uitbreiding van het Element hotel heeft het bedrijf 420 hotelkamers in Hoofddorp en Amsterdam.

 

Claus Park Collection is aangesloten als Preferred Partner van het Genootschap voor Eventmanagers. Lees ook het eerder verschenen interview met Sandra van den Hurk, Sales manager Events bij Claus Park Collection.

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page