top of page

CoronaCheck-app voor zakelijke evenementen


Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om als organisator van (zakelijke) evenementen te controleren of deelnemers in het bezit zijn van een geldige QR-code om deel te kunnen nemen aan je evenement. Met de speciale CoronaCheck Scanner-app kun je dit als organisator gemakkelijk controleren. Deelnemers tonen met de CoronaCheck-app hun toegangsbewijs. Bekijk hier alle informatie op een rij.


Alle informatie over Coronabewijzen controleren voor organisatoren op een rij:

Algemene info en regels voor organisatoren

  • De volgende bewijzen gelden als coronabewijs: vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag.

  • Deze kunnen door deelnemers met de CoronaCheck-app getoond worden voorafgaand aan je evenement.

  • Bij vergunningsplichtige evenementen moet een evenement vooraf aangemeld worden. Daarbij gelden dan extra voorwaarden.

  • Informeer deelnemers over het controleren van de coronatoegangsbewijzen.

  • Informeer je medewerkers/ collega's over het controleren van coronatoegangsbewijzen.

Scanner app downloaden en toelichting voor organisatoren Met CoronaCheck Scanner controleer je de geldigheid van het Coronabewijs van de deelnemer en of de gegevens op jouw scherm hetzelfde zijn als op het identiteitsbewijs. Let op! Het is dus verplicht om ook een ID-bewijs te controleren (bij deelnemers vanaf 14 jaar) naast een Coronabewijs. Download hier de CoronaCheck Scanner:


Hoe werkt het scannen? 1. Houd afstand en scan de QR-code

Druk in de CoronaCheck Scanner-app op ‘Start Scannen’. Vraag de deelnemer zijn of haar QR-code te laten zien. Dat mag zowel via de CoronaCheck-app als op papier. De QR-code geldt als bewijs en kan op veilige afstand uitgelezen worden. Richt de camera van jouw telefoon op de telefoon van de deelnemer en scan de QR-code.

2. Groen scherm

Groen scherm? De deelnemer heeft een geldig bewijs. Controleer nu of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs. Check? Dan mag de deelnemer naar binnen. Het kan zijn dat er ook een toegangskaartje nodig is.

3. Rood scherm

Een rood scherm betekent dat de QR-code niet aan Nederlandse eisen voldoet. Dit kun je doen:

  1. Controleer of de Nederlandse QR-code getoond wordt bij het scannen. Selecteer eventueel een andere tab in de app om deze zichtbaar te maken.

  2. Controleer of de tijd op de telefoon van de deelnemer goed staat ingesteld. Zorg dat de datum en tijd op ‘automatisch instellen’ staan. Zorg dat de datum en tijd op ‘automatisch instellen’ staan.

  3. Controleer of de deelnemer een origineel bewijs laat zien. Een screenshot van een bewijs kan voor problemen zorgen.

  4. Vraag de deelnemer om de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten. Scan daarna opnieuw de QR-code.

Blijft het scherm rood? Vraag de deelnemer contact op te nemen met de helpdesk van CoronaCheck. Zonder groen scherm mag de bezoeker niet toegelaten worden. Bel de helpdesk

0800-1421 (gratis). Of als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur.


CoronaCheck-app - informatie voor bezoekers

Met de CoronaCheck-app bewijs je als deelnemer dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad. Je kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde plekken. Of om naar andere landen te reizen. Deze informatie is belangrijk om te delen met de bezoekers van jouw evenement. Download als deelnemer hier de CoronaCheck-app:Meer tips voor zakelijke ontvangsten

Wat ook handig is om nog eens door te nemen, is het Protocol Zakelijke Ontvangsten. In samenwerking met Eventplatform is vorig jaar een protocol voor zakelijke bijeenkomsten ontwikkeld, de laatste update is verwerkt op 17 augustus 2021. Inmiddels is er veel gebeurd maar qua hygiënemaatregelen en checklist waar je op kunt letten tijdens opbouw etc. staan er handige aanwijzingen in.

Download het Protocol voor Zakelijke Evenementen:

protocol-voor-zakelijke-bijeenkomsten-versie-17-augustus-2021
.pdf
Download PDF • 339KB


193 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page