top of page

Duidelijkheid voor zakelijke evenementensector geeft vertrouwen en ruimte

‘We maken een hele grote stap voorwaarts’Duidelijkheid voor zakelijke evenementensector geeft branche en opdrachtgevers vertrouwen en ruimte om aan de slag te gaan

Een groot deel van de zakelijke evenementensector is blij met de duidelijkheid die het Kabinet heeft gegeven over de mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke evenementen vanaf 25 september. Vooral het volledig loslaten van de 1,5 meter en het niet langer moeten placeren geven de branche de ruimte om, samen met opdrachtgevers en deelnemers, aan de slag te gaan en nieuwe plannen te maken.

Riemer Rijpkema, woordvoerder van Eventplatform en CLC-VECTA, die de zakelijke evenementenbranche vertegenwoordigen: “Hoewel we nog niet terug zijn bij volledig open gaan zonder beperkingen, merken we wel dat we een hele grote stap voorwaarts maken. De behoefte om elkaar face-to-face te ontmoeten is enorm en het belang van netwerkmomenten en –activiteiten, vak- en publieksbeurzen, bedrijfsfeesten en –uitjes is evident. We merken dat de duidelijkheid die het kabinet nu geeft, zorgt voor vertrouwen bij opdrachtgevers, bedrijven en deelnemers om gemaakte plannen uit te voeren.”

Toch is er niet enkel een positieve ‘vibe’ in de branche. “Er zijn nog uitdagingen waarmee we aan de slag moeten. De sector heeft 1,5 jaar stilgelegen en dat heeft veel ondernemers hard geraakt. Ondersteuning bij het terugbetalen van schulden en het vermogen om te kunnen investeren en innoveren is van groot belang om internationaal voorop te kunnen blijven lopen. Voeg daarbij de lange voorbereidingstijd die nodig is voor een evenement en de nog van kracht zijn de reisbeperkingen, die maken dat we niet vanaf 25 september volledig kunnen draaien en het feit dat er nog onvoldoende duidelijk is of en op welke steun de branche kan rekenen na 1 oktober. Maar vandaag wordt getekend door optimisme en vertrouwen”, aldus Rijpkema.

 

Het Eventplatform is het overkoepelend platform van Nederlandse branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland, Vereniging van Evenementenmakers en de Vereniging Voor Freelance Event Professionals. Kijk voor meer informatie op Eventplatform.nl.


50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page