top of page

Eurovisie Songfestival – De NabeschouwingIn een leeg en opgeruimd Rotterdam Ahoy spraken we maandag 31 mei 2021 vanuit de studio van Online Seminar met de eventprofessionals die het Eurovisie Songfestival 2021 hebben geproduceerd. De ogen van de tafelgasten gingen direct weer sprankelen en vol enthousiasme kwamen de verhalen naar boven, want bijzonder, dàt was het! Onder begeleiding van dagvoorzitter Joost Hoebink werd de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 besproken. Te gast waren onder meer Sietse Bakker (Executive Producer), Astrid Dutrénit (Executive Producer TV) en Jessica Stam (Dept. Executive Producer).


Gedurende het gesprek werd steeds duidelijker hoe omvangrijk deze productie was: met ruim 2 jaar voorbereiding, 800 medewerkers, nog eens 600 vrijwilligers en alle artiesten, delegaties, partners en leveranciers nog niet eens meegerekend. In net iets meer dan 1,5 uur tijd werden de learnings gedeeld, anekdotes verteld en tips gegeven aan de toekomstige organisatoren van de volgende editie van het Eurovisie Songfestival. En de eerste tip: begin meteen!Het thema van het Songfestival ‘Open up’ bleek een schot in de roos, want onverwachts mocht er toch publiek live aanwezig zijn in Rotterdam Ahoy en was dit evenement de voorbode van het geleidelijk heropenen van de branche. Een geweldige boost voor alle eventprofessionals die de komende periode weer aan de slag kunnen.

Deze sessie is voor leden van het Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties binnenkort ook terug te kijken op de online communities. Log in met je persoonlijke account om de uitzending te bekijken.

58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments