top of page

Geen quarantaineplicht meer bij reizen naar Zwitserland


Zwitserland schaft de onlangs ingestelde quarantaineplicht voor reizigers vanuit Nederland af. Hoewel het Alpenland overige maatregelen aanscherpt, vervalt hiermee de belangrijkste reisbeperking. De nieuwe maatregel geldt vanaf zaterdag 4 december.


Twee keer testen en inreisformulier invullen

Omdat de aanwezigheid van de nieuwe virusvariant inmiddels ook in Zwitserland is vastgesteld, vervalt de quarantaineplicht voor reizigers uit landen waar dit eerder het geval was. Iedereen die vanuit Nederland reist en 16 jaar of ouder is, moet voorafgaand aan de reis het online inreisformulier van de Zwitserse overheid invullen en bij binnenkomst in Zwitserland een negatief PCR-testresultaat kunnen overleggen, dat niet ouder is dan 72 uur. Een tweede test moet tussen de vierde en zevende dag van het verblijf worden afgenomen. Reizigers kunnen daarbij kiezen uit een PCR-test of een antigeen-sneltest. De kosten van beide tests zijn voor rekening van de reiziger.


Travelcheck

Dankzij de Zwitserse Travelcheck kunnen reizigers naar Zwitserland gemakkelijk nagaan welke voorwaarden in hun geval van toepassing zijn. Dit interactieve platform van de Zwitserse overheid verschaft informatie over de geldende reisvoorwaarden naargelang het land van herkomst, de vaccinatiestatus, het vervoermiddel, enzovoort. De Travelcheck wordt op zaterdag 4 december geactualiseerd, als de nieuwe inreisregels van toepassing zijn.


Meer informatie:


23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page