top of page

Hoe kijkt het Genootschap naar de toekomst na Eén jaar online events?In maart was het alweer één jaar geleden dat online evenementen plotseling in een stroomversnelling kwamen. In korte tijd is het organiseren van een online of hybride evenement toegevoegd aan de skills van bijna iedere eventmanager. Een goed moment voor leden het Genootschap van Eventmanagers om na dit turbulente jaar van digitale innovatie de balans op te maken: wat zijn de do's en dont's? Wat zijn de learnings waarmee we de kwaliteit van online evenementen verder kunnen verhogen? En welke ontwikkelingen staan ons eigenlijk nog te wachten?

In dit online webinar brachten we kennis en inspiratie samen - met verhalen van eventprofessionals, leveranciers en deskundigen - vanuit uiteenlopende perspectieven. Dagvoorzitter Roderick van Grieken sprak met Micky Jansen en Niels Janssen van FX Agency, Pim Bertens en Martijn de Wouw van Q Broadcasting en Ans Lardinois, communications, events en sponsoring manager bij Randstad Holding. De registratie Eén jaar online events is terug te kijken voor leden van het Genootschap voor Eventmanagers via de online community op eventmanagers.nl. Wat is er veranderd?

Tijdens het online webinar reageerden leden van het Genootschap voor eventmanagers op verschillende stellingen over de toekomst en verwachtingen rondom online evenementen. Zo kijken leden van het Genootschap voor Eventmanagers over het algemeen positief naar de komst van online evenementen in relatie tot hun eigen vak. Maar liefst 73% van de leden geeft aan dat het hun vak heeft verrijkt!

De meerwaarde Hoewel de behoefte aan live ontmoetingen ontzettend groot is, is ook duidelijk dat de maatregelen de komende maanden dat waarschijnlijk nog niet volledig toelaten. Bovendien zijn in het afgelopen jaar ook veel voordelen van online en hybride evenementen ontdekt, zoals tijdsbesparing, efficiëntie en een lagere impact op het klimaat. Als er een keuze gemaakt moet worden voor een online of hybride evenement, dan geeft 55% van de leden van het Genootschap aan dat de belangrijkste reden hiervoor is om klantvriendelijk te kunnen zijn en de doelgroep te laten kiezen waar hun voorkeur naar uitgaat. In de tweede plaats wordt de meerwaarde van een live ontmoeting als reden genoemd. Ook opvallend; er wordt niet of nauwelijks verwacht dat een hybride evenement commercieel meer opbrengt of een bruisender programma oplevert.

Online vs hybride Online en hybride zijn here to stay. Ook op de lange termijn voorzien leden van het Genootschap van Eventmanagers dat de evenementen die zij organiseren online of hybride zullen plaatsvinden. Van de evenementen die leden na 2022 organiseren geeft meer dan de helft aan dat zeker 20-50% van de evenementen online of hybride zullen plaatsvinden. Nog eens 14% laat weten dat dit zelfs meer dan 50% van de evenementen die zij organiseren omvat. Zo’n 35% verwacht vanaf 2022 in kleinere mate nog online en hybride evenementen te organiseren.Perspectief: wanneer verwacht je je eerste live evenement weer te organiseren?

Over het weer kunnen organiseren van live evenementen zijn leden van het Genootschap voor eventmanagers optimistisch. Een aantal verwachtten afgelopen maand (3x) alweer live events te kunnen organiseren en ook april (4x) stonden er al events in de planning. Juni (6x) en september (6x) worden het vaakst beschreven als moment om weer live te kunnen ontmoeten. Het laatste kwartaal van 2021 staan een aantal events in de planning maar ook opvallend is dat een enkeling aangeeft pas weer in februari 2023 live evenementen te kunnen organiseren. In deze vraag is geen rekening gehouden met het type evenement dat zij organiseren en dat kan dus een vergadering zijn maar bijvoorbeeld ook een grootschalig sportevenement dat slechts een keer per vier jaar gehouden wordt. Eén derde van de leden geeft aan hier nog geen duidelijkheid over te hebben.


Het eerstvolgende live evenement vindt naar verwachting plaats in:

2021

maart 3

april 4

mei 1

juni 6

augustus 1

september 6

oktober 4

november 2

december 1

2022


januari 1


2023


februari 1


Nog niet bekend 15


196 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page