top of page

MOMO Fabrique en Parfum de Boem Boem: coronaproof-festivals

Begin september vonden in Rotterdam verschillende coronaproof festivals plaats, MOMO Fabrique en Parfum de Boem Boem, op gepaste afstand maar toch sfeervol en intiem.


Meerdere keren per jaar vinden er routes van Parfum de BoemBoem plaats. Hierbij werkt het regelmatig samen met andere festivals in Rotterdam, waaronder MOMO Fabrique.


Spinvis optreden voor elke bezoeker

Op vrijdag 4 september was de muzikant Spinvis als eerste op de rode loper te vinden. Dit schouwspel vond plaats op een prachtige plek in de Rotterdamse haven.

In het midden van die rode loper stonde twee stoelen. Daar trof elke individuele bezoeker de artiest die daar vervolgens een heel persoonlijk optreden van een nummer gaf. Een intens moment, zowel voor bezoeker als de artiest. Iedereen uit het publiek komt roulerend op deze stoel te zitten en geniet daarnaast vanaf de zijlijn mee van de andere nummers en concertbeleving van andere gasten. Heel persoonlijk. Heel close. Heel Parfum!

MOMO Fabrique in de Rotterdamse haven

Wat Motel Mozaique je normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar de andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaique al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

De afgelopen jaren bleek het rauwe, avontuurlijke stadshavengebied Merwe-Vierhavens (M4H) een mooi strijdtoneel voor MOMO Fabrique. Met block parties tussen gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout, waar hiphop iconen Rico & Sticks (Opgezwolle) en Winne memorabele optredens gaven. In 2019 jaar presenteerde MOMO Fabrique de Vlaamse rockband Triggerfinger in een enorme loods waar vroeger onderzeeboten werden gebouwd, en een concert van rapper Typhoon in de tuin van de nieuwe creatieve vrijstaat Weelde. 

Lees meer over deze coronaproof-festivals op Volkskrant.nl.


 
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page