top of page

‘Niemand weet hoe je een goed online evenement organiseert; ook wij niet’

Het Genootschap voor Eventmanagers presenteert met genoegen zijn nieuwste Preferred Partner: LiveWall Events. Dit digitale evenementenbureau ondersteunt eventorganizers met tools voor zowel online als offline evenementen, gebruikmakend van alle producten en services die de complete LiveWall Group te bieden heeft. Denk aan: registratietools, interactieve software, social & content walls, legal voting, coöperatieve games en volledige online eventplatforms. Jongstleden augustus trad LiveWall Events bij het Genootschap aan als Preferred Partner.

Jerre Maas. Hier als host tijdens een talkshow voor creatieve ondernemers (Imagineers Inspired)

‘Gas erop en niet zeuren’

In 9 jaar groeide LiveWall Group van startup naar het huidige gerenommeerd bedrijf met ca. 90 medewerkers. Daarbij hielden ze hun Brabantse roots in ere; het hoofdkantoor is en blijft gevestigd in Tilburg, al hebben ze ook vestigingen in Amsterdam, Antwerpen en Londen. Die zijn met name handig voor de contacten met hun internationale klanten. Ook de mentaliteit van arbeidersstad Tilburg is nog altijd kenmerkend voor het hele bedrijf. “Tilburg heeft van oudsher een maakcultuur. Die mentaliteit van ‘gas erop, niet zeuren, doen wat je belooft’ past helemaal bij ons. Maar ook het informele, het wars zijn van hiërarchie, plús de Brabantse bourgondische gezelligheid, niet te vergeten.” Aldus Jerre Maas, co-founder van LiveWall Events en MT-lid van LiveWall Group.

Wat is een goed online event?

In een binnenkort te verschijnen uitgebreid profiel van LiveWall Events legt Jerre Maas uit waarom het bedrijf juist nu – middenin de coronacrisis – koos voor het Preferred Partnership. “Eventprofessionals kennen vaak wel onze tools, zoals LiveWall of PresentersWall, maar zijn meestal niet bekend met de breedte van onze andere diensten. Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat we sinds 2017 een speciaal op events gericht team in huis hebben.”


Uiteraard speelt ook de huidige focus op online en hybride evenementen een rol. Die trend werd weliswaar al eerder ingezet, maar de lockdown heeft de behoefte aan expertise op dit terrein alleen maar vergroot. “Die fysieke evenementen waar deelnemers vanuit de hele wereld naartoe vlogen, die sloegen toch allang nergens meer op? Dat gaat nu dus sowieso veranderen en online events gaan daarbij helpen. Maar ja, niemand weet hoe je een goed online evenement organiseert; ook wij niet. Wij merken dat veel eventmanagers met de handen in het haar zitten. Niet omdat zij geen visie op online zouden hebben, maar omdat er nu zo enorm veel tegelijk op ze afkomt. Dat was ook voor ons de reden om eerst na te gaan denken over wat wij en de markt belangrijk vinden bij een online evenement. Daar is onze visie op online uit voortgekomen en vanuit die visie hebben we ons aanbod aangepast. Bepaalde bestaande producten, zoals de digitale pubquiz en legal voting, hebben we vernieuwd en daarnaast hebben we een nieuw product – eVenue – in de markt gezet. Of dat het juiste aanbod is, moet blijken. Dat is juist zo gaaf aan deze tijd, dat we met elkaar dingen kunnen bedenken en het experiment aangaan.”

 

Lees het complete profiel van LiveWall Events en Jerre Maas binnenkort op de website van het Genootschap voor Eventmanagers.

 

Tekst: Carla van Elst

179 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page