top of page

Nieuwe update maatregelen per 29 september

In de persconferentie van 28 september heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze nieuwe maatregelen gaan in op 29 september 18.00 en gelden voor de duur van 3 weken. 
Overzicht van de geldende maatregelen


Bijeenkomsten binnen 

- Tot 30 bezoekers (per zelfstandige ruimte, exclusief personeel, mits geen ‘gezelschap’)  


Bijeenkomsten buiten 

- Tot 40 bezoekers (exclusief personeel, mits geen ‘gezelschap’)   


‘Gezelschap’ 

Het is verboden in een ‘gezelschap’ van meer dan 4 personen samen te komen. Er is sprake van een gezelschap als de personen bij elkaar horen vanuit oogpunt van de relatie  (bijvoorbeeld familie, vriendengroep of collega’s) of de aard van de gelegenheid  (bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardagsfeest). Collega’s kunnen wel als gezelschap een congres bezoeken (vanwege de uitzondering van beoefening van werk), maar niet samen (meer dan 4) aansluitend gaan borrelen of dineren. 

Uitzonderingen 

  • Samenkomsten in een gebouw die noodzakelijk zijn voor de continuering van de  dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties met ten hoogste honderd personen per zelfstandige ruimte  

  • Samenkomsten in het kader van educatieve activiteiten  

  • Cultuur-, kunst- en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar  

  • Samenkomsten in een eet- en drinkgelegenheid in een hotel mits de gasten allen hotelgasten zijn  

  • Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom  

  • Samenkomsten in gebouwen van groot belang voor de regio kunnen ontheffing krijgen op de beperking van maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte  

Voorwaarden bij de uitzonderingen  

Binnen: placeren en bij meer dan 100 gasten ook registeren & gezondheidscheck 

Buiten: bij meer dan 250 gasten = placeren, registreren & gezondheidscheck 

Doorstroom binnen & buiten: de veiligheidsregio bepaalt het maximum aantal bezoekers  dat tegelijkertijd mag worden toegelaten en reservering per tijdvak. Deze voorwaarden gaan in per 5 oktober. 

Disclaimer  

Deze notitie heeft niet de intentie allesomvattend te zijn. Raadpleeg daarom altijd de  Noodverordening van de Veiligheidsregio waar het evenement plaatsvindt voor verdere  toelichting, definities van de gebruikte termen en eventuele bijzonderheden. Raadpleeg daarnaast het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten van Eventplatform voor hulp bij het implementeren van de wetgeving en richtlijnen.  

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page