top of page

Nu ook AI-assistent voor eventmanagers


'Zie het als die ene collega die altijd een leuk idee heeft voor je evenement of je even helpt bij het maken van je draaiboek, social posts en uitnodigingsmail', schetst Marc van Liere, teamlead bij LiveWall Events enthousiast. 'Nadat we vorige maand al een AI side-kick voor bezoekers van evenementen lanceerden, voelden we vrij snel dat ook eventmanagers behoefte hebben aan wat extra denkkracht. Die denkkracht lanceren we nu met EventCreator!' Samen met de AI Playground van LiveWall werd EventCreator ontwikkeld. EventCreator combineert diverse bekende AI-tools, zoals ChatCPT en Dall-E, maar ook minder bekende tools, binnen de context van evenementen. Daardoor kan EventCreator echt meedenken met eventmanagers over de naam van je evenement, maar ook visueel door bijvoorbeeld het genereren van een poster. 'Het draait allemaal om de context waarbinnen je AI toepast' geeft Eelco van de Wiel aan. Eelco is één van de founders van LiveWall en is elke dag bezig met het toepassen van nieuwe technieken, zoals generative AI, voor klant toepassingen. 'Het is echt mega belangrijk dat mensen ontdekken hoe je AI in kunt zetten in je werk. Wij kennen die mogelijkheden en proberen de drempel nog lager te maken, zodat je snel kunt zien hoe AI je kan helpen”. Tools als EventCreator gaan eventmanagers echter niet vervangen, zo verwachten ze bij LiveWall. Wel gaat het eventmanagers helpen om zich weer te focussen op hun werk; het bedenken en organiseren van toffe evenementen. AI kan daarbij een sparringpartner zijn en wat werk uit handen nemen. EventCreator is onderdeel van het softwarepakket dat het Events team van LiveWall al jaren aanbiedt. 'Het past helemaal in ons straatje. We hebben een softwarepakket waarbij we alle digitale benodigdheden aanbieden voor een succesvol evenement. Van je registratie- en eventwebsite tot aan je eventapp en interactieve presentaties. En nu dus ook AI toepassingen om het voor zowel een bezoeker van een evenement als een eventmanager makkelijker te maken,' zo vertelt Marc van Liere trots.

Zelf proberen?

EventCreator is gratis te gebruiken via www.eventcreator.nl. Meer informatie via Jerre Maas, jerre@livewallgroup.com, telefoon 013-7113708.

 

Over LiveWall LiveWall combineert tech met creativiteit. Vanuit haar kantoor in hartje Tilburg werken 85 digitale specialisten aan online ervaringen, creatieve concepten, innovatieve producten, spraakmakende campagnes en slimme apps voor internationale merken. LiveWall werkt onder andere voor klanten als McDonalds, KLM, Unicef, de Efteling en Spotify.


Over LiveWall Events LiveWall Events ontzorgt event managers op digitaal vlak. Zowel door de inzet van haar event software als door het ontwikkelen van op maat concepten. LiveWall Events is bekend van tools als PresentersWall, Walldo, Fan of the Match en eVenue en werkt voor klanten als de KNVB, Universiteit Leiden, GroenLinks, Nationale Nederlanden en Vodafone/Ziggo.88 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page