top of page

Tilburgse stem-experts ondersteunen landelijke partijcongressen

In aanloop naar de verkiezingen speelt het Tilburgse LiveWall Events een belangrijke rol


“Net geen kamermeerderheid”, zo reageert Celine de Vries als aan haar gevraagd wordt welke partijcongressen LiveWall Events de afgelopen maanden heeft ondersteund met haar ‘Legal Voting software’. ChristenUnie, SGP, GroenLinks, SP en de VVD maken sinds dit jaar gebruik van de software van deze Tilburgse ondernemers.

“Voor sommige partijen doen we dat al heel lang” vult collega Jerre Maas haar aan. “In 2013 werkten we voor het eerst samen met de ChristenUnie, die op haar fysieke congres af wou van de papieren stemmingen. De afgelopen periode, met alle online congressen, zien we dat eigenlijk alle politieke partijen op zoek zijn naar een betrouwbare, digitale manier van stemmen. Daar kunnen we ze goed bij helpen.”


Van offline naar online Celine, met een achtergrond in Bestuurskunde, begeleidt deze partijen. “De uitdaging blijft altijd om de offline manier van stemmen om te toveren naar een werkbare online manier van stemmen. Men is gewend een hand op te steken of een briefje op te houden, en op deze manier veel amendementen in korte tijd te behandelen. Dat kan niet altijd in een online setting. Juist het meedenken met de vorm van het stemmen tijdens een partijcongres vind ik uitdagend en leuk.”

Online veiligheid

Jerre beaamt dit; “We hebben heel veel ervaring met digitale ‘fun’ stemmingen met onze PresentersWall tool. De combinatie tussen PresentersWall en LegalVoting, waardoor mensen bijvoorbeeld ook inspraak kunnen hebben tijdens een congres, of meer peilende stemmingen kunnen houden, zorgt ervoor dat we betrokken raken in het online meeting design. Juist daar zit onze kennis en meerwaarde. Plus natuurlijk een mega-veilig systeem!”

Als we hem vragen naar zijn ‘droomklant’ voor deze software, blijft het even stil. “De Amerikaanse verkiezingen… of… de verkiezing voor een nieuwe paus!”

Stembus

LiveWall Events werkt met haar tool niet uitsluitend voor politieke partijen. Ook commerciële partijen (waaronder Price Waterhouse Coopers) en coöperaties (zoals Aedes en ActiZ) nemen de Tilburgers onder hun hoede. En die kamermeerderheid? Die komt er wellicht sneller aan dan gedacht… want over twee maanden gaan we weer naar de stembus!

Over LiveWall Events

LiveWall Events is onderdeel van LiveWall Group, gevestigd in de Stationsstraat in Tilburg. LiveWall Group, dat dit jaar haar tiende verjaardag viert, heeft in totaal een 100-tal creatieve young professionals in verschillende disciplines in dienst en werkt voor merken als KLM, Spotify en Coca-Cola. Het Events team ondersteunt jaarlijks bijna 1000 evenementen met haar digitale event-tools, waaronder registratie-tools, voting-oplossingen en event-websites. Aan het begin van de COVID-pandemie organiseerde dit team wekelijks een openbare digitale pubquiz, met meer dan 2500 deelnemers uit heel Nederland.

45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments