top of page

Update maatregelen vanaf 14 oktober 2020

Onderstaand een overzicht van de aangescherpte maatregelen die gelden vanaf 14 oktober 2020 en betrekking hebben op (zakelijke) evenementen en samenkomsten.


Samenkomsten


Meer dan 30 personen Samenkomsten met meer dan 30 personen (exclusief personeel, inclusief kinderen) per zelfstandige ruimte zijn verboden, tenzij het gaat om:

  • Beurzen -Het maximum aantal bezoekers dat mag worden toegelaten wordt i.s.m. de Veiligheidsregio vastgesteld.

  • Samenkomsten die vallen onder de Wet Openbare Manifestaties

  • Wettelijk verplichte bijeenkomsten

  • Denk aan vergaderingen van de gemeenteraad, provinciale staten e.d.

  • Noodzakelijke samenkomsten -Hier geldt een maximum van 100 personen per zelfstandige ruimte -Niet noodzakelijk: als het ook zonder fysiek samenkomen kan of als het enkel gericht is op vermaak

  • Educatieve samenkomsten en samenkomsten in onderwijs- en trainingsinstellingen

  • Samenkomsten voor kinderen tot en met 17 jaar

Tot 30 personen Voor samenkomsten tot 30 personen geldt dat:

- Een reservering & gezondheidscheck verplicht is

- Reserveringen van meer dan 4 personen niet zijn toegestaan

- Placeren moet en in groepen van maximaal 4 personen

- Mag niet publiek toegankelijk en ter vermaak zijn, tenzij:

Het tot de reguliere activiteiten van het gebouw behoort waarin ze plaatsvinden (bv. bioscopen, filmhuizen, concertzalen, muziekpodia, theaters, musea, monumenten met een publieksfunctie, casino’s, speelhallen en markten).


Verbod op groepsvorming Met meer dan 4 personen die min of meer bij elkaar horen, bij elkaar komen voor een samenkomst zoals hierboven beschreven, is verboden tenzij je dat doet vanwege:

- beroep, bedrijf of vereniging (indien noodzakelijk, maximaal 100 personen)

- een huwelijksvoltrekking (maximaal 30 personen)

Sluiting eet- en drinkgelegenheden De verplichte sluiting van drink- en uitgelegenheden geldt voor alle publiek toegankelijke plekken waar ter plaatste eten of drinken wordt verstrekt en genuttigd. Als de eet-en drinkgelegenheid is gevestigd in bijvoorbeeld een bioscoop of theater, hoeft alleen de eet- en drinkgelegenheid dicht. De uitzonderingen:

- niet publiek toegankelijk (bijvoorbeeld in een congrescentrum)

- voor hotelgasten in hotels

- als er niet ter plaatse wordt gegeten en/of gedronken


Verplichtingen organisator Je bent verplicht om:

- maatregelen te nemen waardoor aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden - ervoor te zorgen dat aanwezigen te allen tijde 1,5 meter afstand houden tot de dichtstbijzijnde persoon - ervoor te zorgen dat de aanwezigen aan wie een zitplaats is toegewezen daarvan gebruik maken - maatregelen te nemen waarmee stromen van de personen die samenkomen, worden gescheiden, ook voor zover het gebruik van sanitaire voorzieningen betreft - de hygiënemaatregelen te nemen waarmee de verspreiding van COVID-19 wordt tegengegaan

 

Deze informatie is in samenwerking met Eventplatform opgesteld op basis van de actuele wet- en regelgeving. Kijk voor actuele updates altijd op rijksoverheid.nl en controleer de maatregelen van de verschillende veiligheidsregio's.

110 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page