top of page

Virtueel event als live-ervaring

VR Event Solutions


VR Event Solutions biedt zowel standaard als op-maat-oplossingen voor online evenementen. Voor het evenement wordt een 3D event locatie gecreëerd, zoals een festivalplein, congreslocatie, bar of een plek in de natuur.


Creëer een 3D locatie

In de standaardversie van het platform is de virtuele omgeving volledig ingericht en kan de vormgeving op een aantal onderdelen eenvoudig worden aangepast naar eigen voorkeur of in de eigen huisstijl. In de meest uitgebreide vorm van dit platform worden met een camera 360°-opnamen gemaakt van een fysieke locatie die vervolgens worden ingeladen. Zo komt de beleving van de 3D locatie het dichtste bij het thema van de bijeenkomst.


Communiceer op natuurlijke wijze

Gasten nemen deel met een avatar (personage; fantasie of look a like) voordat ze deelnemen aan het evenement. De audiosterkte reageert op de virtuele afstand tot andere gasten. De gast heeft hierdoor meer vrijheid dan in een 2D omgeving. Deze functionaliteit geeft de beleving van een live ontmoeting weer: net als op een beurs of tijdens een borrel kun je met iemand spreken of aanhaken bij een gesprek.


Makkelijk presenteren en media delen

Sprekers kunnen op verschillende manieren hun verhaal presenteren. Bijvoorbeeld als avatar vanaf een virtueel podium en camera deelscherm of via een koppeling met een livestream die getoond wordt in de virtuele 3D locatie op een scherm.


Toegankelijk voor iedereen Het navigeren in de ruimtes verloopt soepel met de bediening van de muis en het toetsenbord. Met diverse toetsen kunnen deelnemers objecten toevoegen aan de online omgeving en kunnen zij bijvoorbeeld reacties tonen aan andere gasten en sprekers. In de eenvoudige versie kunnen alle soorten apparaten deelnemen, smartphones, tablets en laptops.


Complete beleving

Ook is het mogelijk om de deelnemers een VR-bril toe te sturen waarmee de driedimensionale beleving nog echter wordt. Desgewenst kan er een Powerboostbox toegestuurd worden aan de deelnemers voor een optimale concentratie tijdens het virtuele evenement. De meerwaarde van deze tool is de dichte benadering van een live event in een online 3D-omgeving die op maat kan worden vormgegeven. Meer informatie

Bekijk meer informatie op VR Event Solutions of bekijk de brochure hieronder:


VR_Event_Solutions_Presentatie
.pdf
Download PDF • 6.43MB

Of bekijk meer online platforms in deze Index online eventplatforms.
161 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page