top of page

Keuken Van der Linde Catering + Evenementen naar energieneutraal


Energieneutraal Sinds kort heeft Van der Linde catering + evenementen haar pand voorzien van zonnepanelen en is daarmee in één stap vrijwel energieneutraal in de productiekeuken.

Robin van der Schuyt, directeur Van der Linde Catering + Evenementen: “Vorig jaar zijn wij op zoek gegaan naar de beste en meest efficiënte manier om ons bedrijfspand verder te verduurzamen. Na een renovatie van het dak konden er 300 zonnepanelen geplaatst worden. In totaal kan hiermee 105.000 KWh per jaar opgewekt worden waarmee wij 80% van onze energiebehoefte aan stroom kunnen compenseren. Al onze keukenapparatuur, gebouw installaties en koel- en vriesruimtes zijn hier nu op aangesloten. Daarnaast worden de gaspitten in de keuken nog vervangen door inductie kookplaten, waardoor ook de fossiele energie niet meer nodig is.”

“... Iedere bijdrage helpt om tot een betere balans te komen tussen commercie en welzijn voor toekomstige generaties”

Duurzame lokale inkoop Naast deze energiezuinige investering is Van der Linde Catering + Evenementen ook zeer actief in duurzame lokale inkoop. Met het label “De Streekkantine” koopt zij de ingrediënten van Nederlandse bodem en bij voorkeur rechtstreeks bij de regionale boeren en werken zij alleen nog met vissoorten uit de Noordzee. Hiermee is de kortste keten van boer tot bord gecreëerd. Daarnaast is het assortiment van de cateraar aangevuld met een volledig vegetarisch en soms veganistisch assortiment om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen en daarmee de impact op de natuur bij het verstrekken van culinair te verminderen.

“Wij zijn trots dat wij deze stappen kunnen zetten om ons vak aantrekkelijk te houden in een snel veranderende markt. Iedere bijdrage helpt om tot een betere balans te komen tussen commercie en welzijn voor toekomstige generaties”, aldus Robin van der Schuyt.


Bekijk hier de film die Dutch Cuisine heeft gemaakt van onze chef bij Hortus botanicus Leiden over gebruik van lokale ingrediënten:


84 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page