top of page

Rotterdam Ahoy bestaat 50 jaar

Evenementenaccommodatie trapt jubileumjaar af


Rotterdam Ahoy viert haar 50e verjaardag. Op 15 januari 1971 werd de huidige evenementenaccommodatie op Rotterdam-Zuid officieel geopend door Z.K.H. Prins Claus. De oorsprong van Ahoy ligt in 1950, toen de havententoonstelling 'Rotterdam Ahoy!’ naar aanleiding van de voltooiing van de wederopbouw van de Rotterdamse haven werd gehouden op de plek waar nu het Erasmus MC staat.


Ander soort feest

De plannen voor de jubileumviering waren anders dan de huidige werkelijkheid is. Het coronavirus dat afgelopen maart de kop opstak en de evenementenbranche plat legde, is daar de oorzaak van. Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy: "Het plan was om deze maand groots uit te pakken met een feestweekend voor al onze relaties en de officiële opening van het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage te vieren. Uiteraard hebben we die plannen onder de huidige omstandigheden in de koelkast gezet en hopen we later in het jaar alsnog samen te kunnen komen en deze mijlpaal live te vieren. We bestaan tenslotte een heel jaar 50 jaar en zijn gemaakt voor live ontmoetingen!” De aftrap van het verjaardagsjaar wordt in andere vorm alsnog feestelijk.

Ahoy50jaar.nl

Op de webpagina www.ahoy50jaar.nl blikt Ahoy terug op 50 jaar aan bijzondere evenementen en momenten. Een filmpje (zie onder) toont het speciaal ontworpen jubileumlogo, dat de locatie het gehele jaar zal gebruiken. Daarnaast werd er tijdens de dagopening van de eigen vakbeurs InfraTech, die dit jaar geheel online plaatsvindt, aandacht besteed aan het jubileum en wordt er voor nauwe relaties en voor medewerkers van Ahoy morgen een speciale livestream georganiseerd voorafgaand aan 'De Vrienden van Amstel Livestream’.

Bijzonder cadeau

Verder zijn de voorbereidingen in volle gang voor twee bijzondere jubileumactiviteiten: later in het jaar zal Ahoy op haar voorterrein een bijzonder cadeau aan de stad aanbieden en daarnaast wordt gewerkt aan de publicatie van een boek, waarin diverse Rotterdammers en bekenden hun herinneringen aan en visie op Ahoy delen. Jansen: "Deze twee bijzondere items willen we graag presenteren op een moment dat we weer echt samen kunnen komen en het glas kunnen heffen op een geweldige geschiedenis en veelbelovende toekomst!”


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page