top of page

Van der Linde ontwikkelt zich op het gebied van VR eventsVan der Linde slaat de handen ineen met Fantazm om samen specialist te worden op het gebied van virtual reality evenementen en vergaderingen. Waar Van der linde inmiddels 60 jaar ervaring heeft in de evenementenbranche en Fantazm specialist is in het bouwen van virtual reality belevingen vullen ze elkaar goed aan. Deze samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot het initiatief Virtual Reality Event Solutions met een volledig pakket aan diensten, van advies, ontwikkeling en uitvoering van meetings in VR tot aan de ondersteuning bij implementatie van VR in de online strategie met een mix van live en online.


Van 2D naar 3D

De ontwikkeling van virtual reality op het gebied van evenementen zat er al lange tijd aan te komen en door de gevolgen van de pandemie heeft deze zich enorm hard ontwikkeld. Nu er afgelopen jaar geen fysieke evenementen meer mogelijk zijn geweest, gingen bedrijven op zoek naar alternatieven om elkaar online te ontmoeten zoals in Teams en via Zoom. Het nadeel van deze online communicatie is het gebrek aan interactie en dynamiek binnen de online communicatieplatforms. Daarom verwacht VR Event Solutions dat organisaties eerder overstappen naar 3D.


Robin van der Schuyt vertelt namens de samenwerkingspartners enthousiast over de nabije toekomst: “Met VR Event Solutions bieden wij onze opdrachtgevers de mogelijkheid om deze inactieve meetings te verplaatsen naar virtuele werelden. Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden om virtual reality een onderdeel te laten worden van de organisatie. Hiervoor zijn standaard instappakketten gemaakt ter kennismaking”.


Kleine bijeenkomsten tot 50 personen voor iedereen toegankelijk zonder VR Bril

VR Event Solutions biedt verschillende kant-en-klare virtuele locaties aan die gehuurd kunnen worden. De locaties die ze aanbieden bestaan uit:

- Formele presentatieruimtes (business center en meeting rooms) voor (interne) vergaderingen

- Informele ruimtes (lounge & bar) voor personeel of netwerkclubs

- Grootschalige ruimtes (complete stad oud of modern) voor beleving en festival-gevoel

Een combinatie hiervan is ook mogelijk voor bijvoorbeeld een programma met centrale opening, opsplitsen in kleine werkgroepjes en een gezamenlijke netwerk-afsluiting. Het inpassen van livestreams, presentaties of entertainment zijn enkele van de vele uitbreidingsopties.


Voor iedere toepassing het juiste platform

Gert Jan Brok is mede-initiatiefnemer en spreekt van een nieuw tijdperk. “Na enkele geslaagde projecten zien wij veel mogelijkheden voor het samenbrengen van mensen in virtual reality. Wij bieden via diverse apps de mogelijkheid om formeel of informeel bij elkaar te komen als avatar. Van een kleine groepsvergadering of presentatie in Mozilla Hubs of congres in AltspaceVR, tot aan een 3D beursstand in Engage, alles is mogelijk met ons in-house design team. Hierdoor kunnen wij virtuele locaties op maat maken naar de wensen van onze opdrachtgevers, geheel in eigen huisstijl, waarbij de investering eenmalig is en de VR ruimte daarna continu gebruikt kan worden.”

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page