top of page

'Werken in de evenementenbranche is voor mij ... creativiteit in de praktijk brengen.'

...aldus Harm de Jong, directeur en mede-eigenaar van Buro Events, Eventcamping en Buro Schaaf. In dit artikel een kennismaking met Harm, recent aangesloten als Preferred Partner van het Genootschap voor Eventmanagers.


Creativiteit in ondernemerschap Harm de Jong is ondernemer sinds 2013. Na 10 jaar gewerkt te hebben bij een beveiligingsbedrijf, begon hij met een compagnon een bureau dat adviseerde op het gebied van preventie van calamiteiten. In die periode ontstond ook het idee om te starten met een nieuw bedrijf: Eventcamping. Eventcamping specialiseert zich in de opbouw van een tijdelijke camping op locatie op verzoek van opdrachtgevers waar ook meteen alle voorzieningen, beveiliging en traffic geregeld zijn, dat bleek een succesformule. Met de opbouw van de tijdelijke overnachtingen kwamen ook de vragen naar conceptontwikkeling en advies voor evenementen van opdrachtgevers binnen. Begin dit jaar is Buro Events gestart, volledig gericht op conceptontwikkeling en realisatie van maatwerk evenementen. Nog steeds werkt Harm met zijn compagnon, waarbij Harm betrokken is bij de start van de ontwikkeling van nieuwe concepten, de grote lijn van projecten in de gaten houdt, de creatieve ontwikkeling en het benaderen van nieuwe doelgroepen voor zijn rekening neemt.

'Werken in de evenementenbranche is voor mij … creativiteit in de praktijk brengen.'


Vernieuwende invalshoeken ‘Bedrijfsevents zijn niet meer de statische vaste pakketten die je afneemt bij een bureau zoals vroeger. Tegenwoordig kun je een evenementenbureau juist inzetten vanwege de creatieve meedenkers en onderdeel laten zijn van je organisatie. Je kunt gebruik maken van de flexibiliteit en extra capaciteit inzetten als je het nodig hebt. Wij vinden het een uitdaging om onze creativiteit in te zetten voor elk project: hoe kun je van niets iets bijzonders maken, binnen de gegeven kaders?

Eventmanagers zijn een belangrijke en zichtbare spil binnen de organisatie waar ze voor werken. Ik zou echt elke eventmanager willen zeggen: ’Je hoeft niet met bedrijven samen te werken die alles naar hun hand (willen) zetten. In onze visie past het bureau zich aan de behoeften van de eventmanager aan zodat hij of zij kan blijven doen waar hij/zij goed in is. Event Buro ondersteunt en dient als verlengstuk voor uitbesteden en 'ontzorgen' van alle randzaken.’ In de praktijk Wat kun je verwachten als je Buro Events belt? ‘Je krijgt een leuk iemand aan de telefoon 😊! We werken met energieke mensen, zijn toegankelijk, laagdrempelig en staan open voor ideeën. Na een eerste telefonisch gesprek, maken we graag kennis op locatie. Als er een ‘klik’ is, gaan we voor je aan de slag met een voorstel, een plan van aanpak en de gewenste vervolgstappen in het traject.’


Tot slot Waar kijk jij op dit moment het meeste naar uit als (nieuwe) Preferred Partner van het Genootschap? ‘Het ontmoeten van het netwerk, sparren met gelijkgestemden en uitwisselen van ideeën met eventprofessionals binnen het netwerk. Ik help graag anderen met hun zoektocht door middel van mijn creativiteit. Ik kijk er naar uit om ons bestaan meer bekend te maken.’98 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page